Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW I DAKTYLI to propozycja w sam raz dla was. Wystarczy zmiksować kilka składników i pyszna, energetyczna przekąska gotowa.
MUHAMMARA to DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW, klasyczny przepis pochodzący ze wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego, który stanowi ciekawą alternatywę (lub uzupełnienie) do hummusu. Podajcie go do ciepłej pity lub słupków świeżych warzyw.
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI GRUSZKAMI, RUKOLĄ I SEREM PLEŚNIOWYM to idealna propozycja na wykorzystanie grilla lub patelni grillowej, a przy tym pyszna i pożywna przekąska.
Oryginalna przekąska, w której słodycz batatów łączy się ze słonym smakiem cypryjskiego sera. SŁODKIE ZIEMNIAKI Z HALLOUMI podajemy w towarzystwie ziołowego sosu jogurtowego.
Aksamitna zupa KREM Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW z dodatkiem białej części młodego pora i chrupiącym boczkiem jest jedną z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych zup.
Zieleń, róż i biel tworzą piękną kompozycję kolorystyczną, zaś groszek i rzodkiewka – odświeżającą mieszankę smaków. KREM Z GROSZKU Z RZODKIEWKĄ to prawdziwa wiosenna symfonia!
Elegancka i niecodzienna forma podania zwykłego twarożku: WYTRAWNY SERNICZEK Z RZODKIEWKĄ jest prosty w wykonaniu, a na pewno zaskoczy gości zaproszonych na piknik lub przyjęcie w ogrodzie.
Samodzielne pieczenie chleba jest ostatnio bardzo modne. Nic w tym dziwnego: domowe pieczywo to oszczędność i możliwość pełnej kontroli nad składnikami. Dzisiaj proponujemy prosty CHLEB WIELOZIARNISTY.