Migdałowy sernik z mascarpone z Green Coffee NERO – PRZEPISSkładnikiSkorupa1 ¾ filiżanki wanilia okruchy opłatków½ szklanki migdałów, drobno posiekane¼ szklanki zapakowane brązowego cukru⅓ filiżanki roztopionego masłaNadzienie4 (225g) Pakiety ser, zmiękczona1 ½ filiżanki cukru2 łyżki mąki ziemniaczanej6 dużych jaj3 (225g) pojemniki śmietana⅓ filiżanki likier amaretto1 łyżeczka ekstraktu z waniliipolewa3 łyżki masła¾ szklanki migdałów2 łyżki cukruAmaretto śmietanie1 szklanka śmietany kremówki3 łyżki Amaretto2 ½ łyżeczki mąki kukurydzianej3 łyżki cukruInstrukcjeAby skorupę, połączyć wanilii okruchy opłatka, drobno posiekane migdały, brązowy cukier i stopione masło w średniej misce. Przenieść do tortownicy i nacisnąć mocno na dole i 1 calowym się sides.Refrigerate aż będą potrzebne.Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.Bądź nadzienie. Korzystanie z mikserem, beat, aż serek kremowy i gładki. Stopniowo dodawać cukier i skrobię kukurydzianą. Pokonać dobrze połączyć. (Po tym punkcie chcesz pokonać w jak najmniejszym stopniu.)Dodać jajka po jednym na raz, pokonując na tyle długo, aby uzyskać większość jaj włączone do ciasta przed dodaniem kolejnego.Dodaj śmietanę, Amaretto i ekstrakt waniliowy i pokonać na niskich obrotach, aż po prostu równomiernie wymieszane.Wlać mieszaninę do przygotowanego naczynia. Umieścić miskę na blasze do pieczenia i piec przez 1 godzinę i 30 minut.Włącz piekarnik wyłączyć, ale zostawić sernik w piekarniku jeszcze przez 1 ½ godziny do 2 godzin. Sernik powinien jeszcze trochę skakać w środku podczas potrząsania patelnię.Umieść na licznik i ostudzić do temperatury pokojowej.Aby polewa, stopić masło na małej patelni. Dodaj migdały i cukier i gotować, często mieszając, aż migdały są jasnobrązowe. Ostudzić częściowo (nie chcesz, aby umieścić go na sernik, gdy jest gorąco, ale jeśli schłodzić zbytnio migdały wszyscy trzymać się razem.) I posypać na wierzchu sernika.Przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc.Dla sosem Amaretto Cream, podgrzać śmietanę w małym rondlu do wrzenia. W małej misce wymieszać Amaretto i skrobi kukurydzianej. Dodaj do śmietany i gotować przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w cukier i ostudzić. Zamrażać.