Sernik ze Starbucksa – PRZEPISprosty przepis na cheesecake, sernik amerykański przepisSernik Brownie Składniki:125g (4 uncje) masła, pokrojone na kawałki185g (6 uncji) gorzkiej czekolady, posiekanej2/3 szklanki cukru pudru2 duże jaja, w temperaturze pokojowej1/4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (skrobia)1 1/2 (20 ml) w TBS kakaoSernik Składniki:250 g (8 uncji) ser, w temperaturze pokojowej1 duże jajko1/4 szklanki cukru pudru1/2 łyżeczki ekstraktu z waniliiTłuszcz i linii podstawy i boków 8 cali (20cm) kwadratową patelni z papierem do pieczenia lub folią aluminiową, upewniając się, że papier idzie w górę wszystkich czterech stron. Piec wstępnego nagrzewania 180 ° C / 350 ° F (konwencjonalny). Przesiać mąkę razem z kakao w małej misce. Rozpuść masło i czekoladę w misce umieszczonej na średnim garnku wypełnionym gotującą się wodą, mieszając, aż będzie gładkie. Można to zrobić także w kuchence mikrofalowej. Zdejmij miskę z ognia i wymieszać z cukrem 2/3 kubka, potem jajka. Wymieszać w mieszaninie mąki i kakao i bić energicznie drewnianą łyżką, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące. Rozprowadzić połowę mieszanki brownie równomiernie przygotowanej patelni. W osobnej misce ubić razem ser, jajka, 1/4 szklanki cukru i ekstraktu waniliowego, aż będzie gładkie. Można też zrobić ten krok w malakserze. Kupa z serka śmietankowego przemian z pozostałej mieszaniny brownie na ciasto na patelni, a następnie podjąć noża lub szpatułki (lub nawet chopstick) i delikatnie wirować mieszaninę twarożek ze cieście czekoladowym.