PIELMIENIE – bardzo smaczne pierogi nadziewane surowym mięsem wieprzowo-wołowym z dodatkiem cebuli i czosnku.
Są trochę pracochłonne, ale warto czasem poświęcić trochę więcej czasu, by później się nimi zajadać;D
ROSÓŁ to zdecydowanie najpopularniejsza zupa w Polsce – smaczna, niedroga, łatwa do przygotowania, a przy przeziębieniu wspaniale rozgrzewa i regeneruje siły;)
Klasyczny rosół drobiowy | Blog Kulinarny
To mój sekretny sposób na ekspresową polewę do ciasta – zawsze się udaje, nie wymaga brudzenia rondla, do zrobienia wystarczy tylko czekolada;)
Błyskawiczna polewa czekoladowa | Blog Kulinarny
Drink Vodka Cranberry nie wymaga wcale nadzwyczajnych barmańskich zdolności – jest bardzo efektowny i łatwy do przygotowania;)
Drink Vodka Cranberry | Blog Kulinarny
Chrupiące krakersy z pastą serowo-czosnkową – łatwa, szybka i bardzo smaczna przekąska, która zachwyci Twoich gości;)
Krakersy z pastą serowo-czosnkową | Blog Kulinarny
Czosnkowe supełki | Blog Kulinarny
Czosnkowe supełki to aromatyczna baaaaardzo czosnkowa przekąska. Wspaniale smakuje na ciepło zaraz po upieczeniu z dobrym dipem;)
Połączenie wódki, syropu malinowego i tabasco – to Was na pewno rozgrzeje, gdy przemarzniecie w chłodne jesienne dni;)
Wściekły pies (shot z wódką) | Blog Kulinarny
Mikstura miodowa na odporność – nie czekaj na pierwsze objawy infekcji! Przygotuj eliksir, który naturalnie wzmocni Twój organizm
Mikstura miodowa na odporność | Blog Kulinarny
Ryba w zalewie pomidorowo-octowej – smaczna i łatwa rybka na imprezę, na Wigilię, na przekąskę lub do obiadu;)
Ryba w zalewie pomidorowo-octowej | Blog Kulinarny