Moja propozycja śniadaniowa?
Smaczne i dziecinnie proste połączenie
żółtego sera, szczypiorku i jogurtu naturalnego?
Idealna pasta do chleba, bułek, wafli ryżowych lub krakersów.
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, WEGAŃSKIE TRUFLE Z NERKOWCÓW I DAKTYLI to propozycja w sam raz dla was. Wystarczy zmiksować kilka składników i pyszna, energetyczna przekąska gotowa.
MUHAMMARA to DIP Z PAPRYKI I ORZECHÓW, klasyczny przepis pochodzący ze wschodniego wybrzeża Morza Śródziemnego, który stanowi ciekawą alternatywę (lub uzupełnienie) do hummusu. Podajcie go do ciepłej pity lub słupków świeżych warzyw.
Chociaż CRUMBLE Z ŻURAWINĄ I ROZMARYNEM sprawia wrażenie letniego deseru, to swobodnie możemy go przygotować w dowolnym momencie roku, wybierając do niego ulubione owoce.