Sałatka wybuchowa z pieczoną piersią kurczaka, melonem i granatem
Zupa krem z pieczonej papryki i pieczonego kalafiora
Pieczone bananany z jogurtem i nutką cynamonu
Batony energetyczne daktylowo-migdałowe bez pieczenia (tylko 3 składniki)
Chleb żytni na zakwasie bez dodatku drożdży
Chrupiąca ciecierzyca w słonym karmelu
Naleśniki „sakiewki” nadziewane prażonymi jabłkami
Zupa z pieczonej cukinii ze skwarkami z… cukinii
Zupa marchewkowa „fit” – ale i tak najlepsza na świecie :)
Budyń kokosowy z tapioki z dynią w korzennych przyprawach
Sałatka z pieczonych buraków i wędzonego pstrąga
Makaron (bez gotowania) zapiekany w sosie serowym
Sałatka Cezar – mniammniamowa wersja fit :)
Sałatka z cukinii na gorąco i gorgonzoli z miodowym dressingiem
Sałatka z makaronu i pieczonych warzyw – do pudełka na drugie śniadanie i do tego fit :)
Lahmacun turecka pizza z sałatką
Sernik na zimno z masłem orzechowym i czekoladową bitą śmietaną
Zupa kukurydziana w stylu „chowder”
Lekka sałatka ziemniaczana z sałatką z jajek – bo oddzielnie razem smakują lepiej :)
Zimna sałatka z makaronu ryżowego, pieczonego kurczaka i zielonego groszku oraz grzybów mun
Sałatka ryżowa z warzywami, owocami goji i rodzynkami – bardzo zdrowa i kolorowa
Zapiekany kuskus z cukinią w stylu berberyjskim
Sałatka tuńczykowa z mnóstwem kolorowych warzyw konserwowych
Pieczone piersi kurczaka z pesto, pomidorami i mozarellą
Ser dojrzewający podpuszczkowy – lepszy niż ser koryciński :)
„Smalec” wegański z fasoli z chrupiącymi orzeszkami i dodatkiem
Sałata z szynką, awokado i fetą – „jak z najlepszej restauracji”
Sałatka z ryżu i soczewicy z karmelizowaną cebulą
Klasyczne gołąbki mojej babci Reginy
Pad thai – szybki i aromatyczny obiad w 20 minut
Puchaty omlet z awokado i fetą
Zielony talerz rozmaitości
Tarta z malinami, budyniem waniliowym i galaretką cytrynową
Makaron z lekkim sosem śmietankowym z pesto oraz z cukinią i pomidorami
Ziołowo-cytrynowe skrzydełka